TDM Verdiepingscursussen
TDM verdiepingscursussen
Buddha


Verdiepingsweekenden of avond cursussen met een gevorderde techniek:

Voor actuele informatie ga naar de nieuwe website: www.meditatie-retraites.nl 

Data interne weekenden 2018:

* 2 maart vrijdagmiddag 16.00 uur - 4 maart zondag 14.00 uur. [Locatie Zonnehuis te Loenen]
* 26 oktober vrijdagmiddag 16.00 uur - 28 oktober zondag 14.00 uur. [Locatie Zonnehuis te Loenen]Bijdrage inclusief vol pension: €350 op basis van een tweepersoons kamer, er is een toeslag van €45 voor een één persoonskamer.
   

Een gevorderde techniek:
Als je een half jaar met [enige] regelmaat hebt gemediteerd, dan kun je je meditatie, zoals geleerd op de TDM Diepte meditatie basiscursus, uitbreiden met een gevorderde techniek. De basis techniek en je mantra blijven hetzelfde, maar er wordt een gevorderde techniek aan toegevoegd.
Naast de basismeditatie zijn er drie gevorderde technieken, die je met een tussenpoos van steeds een  jaar kunt volgen.
Deze gevorderde technieken worden gegeven tijdens een verdiepingsweekend of een avondcursus, in Lelystad op het centrum.
Een gevorderde techniek, met name de eerste, maakt een wezenlijk verschil in de meditatie beoefening.
Je leert op een andere manier om te gaan met je aandacht, tijdens de meditatie. Waar komt aandacht uit voort? Waar breng je je aandacht naar toe? Aandacht geef je. Het kan tijdens de meditatie een geschenk zijn aan jezelf. 
Je krijgt inzicht in deze processen en je doet weer ervaring op.
Mediteren in groepsverband, inspirerende dvd's van diverse leraren, een klankschalen-ligconcert,  Prana yoga met energetische ademhalingsoefeningen, heerlijke maaltijden, zorgen voor een gevarieerd weekend. Ook kun je alle vragen stellen die je hebt over je meditatie. Het wordt door de cursisten als een echte verdieping van de meditatie beleefd.

De nieuwe meditatietechniek
Tijdens de meditatie leg je als het ware een reis af. Je reist door het actieve denken naar stillere lagen in je eigen bewustzijn. Je eigen bewustzijn is als de oceaan met aan de oppervlakte altijd beweging, golven rollen af en aan. Als je door de golven heen naar de diepte duikt dan wordt het al snel stiller. Naarmate je dichter bij de bodem komt wordt het water meer en meer bewegingloos.
Elke gevorderde techniek is een extra hulpmiddel om door de golven heen naar de diepte te duiken.
De techniek je om meer in het gevoel te komen.  Een gevorderde meditatie techniek helpt mee om "aandachtig zijn" te ontwikkelen en is een extra hulpmiddel om de gedachteactiviteit  tot rust te brengen.
Je mantra, zoals je die geleerd hebt, blijft altijd hetzelfde, er wordt alleen iets aan toegevoegd.

Herkomst van de gevorderde technieken
Deze gevorderde technieken zijn bekend uit de zogeheten Vedische traditie. Dat wil zeggen dat hun basis in de Veda ligt. Het woord Veda betekent kennis, kennis van Bewustzijn, en hoe het Bewustzijn zich uitdrukt, manifesteert. Hilda heeft meer als 30 jaar ervaring met de beoefening van de gevorderde technieken. Ook heeft zij diverse opleidingen gevolgd in de Vedische kennis.

Weekend programma op het Centrum het Zonnehuis te Loenen
Bijdrage €395 inclusief vol pension                                    

Inhoud van de cursus:
De cursus begint op vrijdagmiddag met de overdracht van de techniek tijdens een sessie van een uur. (in  groepsverband) 
Gedurende de rest van het weekend wordt de informatie over de gevorderde techniek verdiept. Deze informatie bestaat uit verschillende onderdelen. De aanvullende informatie wordt ondersteund door verschillende oefeningen. Daardoor wordt de informatie overdracht een beleving, een ervaring. 
Zo is een onderdeel van het programma op de zaterdagmiddag een echte beleving gebleken voor de cursisten. Je wordt dan begeleidt in een intensieve Pranayama sessie. Dit zijn yogische ademhalingsoefeningen. Het effect van deze ademhalingsoefeningen is dat je gemakkelijk toegang krijgt tot de diepere lagen van je bewustzijn.
Een  onderdeel van de gevorderde techniek is Aandacht. Door oefeningen en inzicht brengen we meer Bewustzijn in onze Aandacht. Uit de zin: ergens aandacht aan schenken, blijkt dat je eigenlijk een geschenk geeft, als je ergens Aandacht aan schenkt........... Onze bewustwording heeft alles te maken met Aandacht. 
Het programma is heel rijk, het kan hier maar beperkt weer gegeven worden......laat je verrassen.

Weekend Programma:

* Ontvangst vrijdag vanaf 15.30 uur
* Eerste groepssessie begint om 16.00 uur
* Avondmaal rond 18.00 uur
* Avond groep sessie tot 21.15 uur
Volgende dag:
Licht ontbijt van 0.8.00 tot 0.9.00 uur
Ochtend groepssessie begint om 0.9.15 uur
Gezamenlijke lunch 13.00 uur
Stilte tijd tot 15.00 uur
Middag groepssessie van 15.00 - 18.00 uur
Avond groepssessie van 19.45 - 21.00 uur
Dag van vertrek;
Licht ontbijt van 0.8.00 tot 0.9.00 uur
Ochtend groepssessie van 0.9.15 - 12.30
We sluiten af met een gezamenlijke lunch.

Locatie: Het Zonnehuis te LoenenWat heerlijk dat het leven altijd in beweging is. Zo deed zich begin  2017 een nieuwe ontwikkeling voor, en kwamen wij in contact met het Centrum "Het Zonnehuis" te Loenen, via onze vriend Narada Kush Visser. Er ontstond de mogelijkheid om de interne verdiepingscursussen op het Zonnehuis te gaan geven. Dit heeft veel voordelen, zo is de cursusruimte en de slaapgelegenheid onder 1 dak onder gebracht. Ook de omgeving is prachtig. De retraite begint, op het moment dat je je auto uitstapt.